Війська РФ 24 лютого бомбардували порожні аеродроми: ЗСУ сховали авіацію, а потім відправили її в бій, - Жданов

Генштаб Збройних сил України на момент початку повномасштабної війни з Росією використовував дані розвідок Заходу і ухвалив потрібні заходи для збереження бойової авіації, передають Патріоти України.

Тому російські війська фактично бомбили порожні аеродроми. Водночас українська авіація вже працювала проти окупантів. І коли Москва говорила про знищення військових літаків ПС ЗСУ, вони вже трощили ворожі колони. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

На своєму YouTube-каналі він розповів про те, що в ніч на 24 лютого, коли Росія здійснила повномасштабне військове вторгнення на територію України, окупанти били по порожніх аеродромах. Українську авіацію сховали заздалегідь, і вона, залишившись цілою, вступила в бій із загарбниками.

"У ніч на 24 лютого, коли по Україні наносився масований ракетно-бомбовий удар, всі наші аеродроми були порожні, там нашої авіації не було. Саме тому наша авіація залишилася цілою і вже вступила в бій з Російською Федерацією. До речі, знову помилка обстановки або оцінки противника з боку Росії зіграла з ними злий жарт і дала нам величезну підмогу в перші тижні війни", - пояснив ситуацію Жданов.

Також він зазначив, що на початку великої війни росіяни казали про, мовляв, знищення українських повітряних сил. А в цей же час авіація ЗСУ трощила колони ворога.

"Тому вони (війська РФ) практично нічого не знищили. Так, вони пошкодили інфраструктуру, частина аеродромів була виведена з ладу, але повітряні сили залишилися цілі, тому що Генштаб вжив своєчасних заходів з порятунку нашої авіації, і це спрацювало", - підкреслив Олег Жданов.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...