Війська РФ дістають танки часів Хрущова: ЗСУ знищать їх ударами з NLAW та Javelin, - Жданов

У військ Росії немає величезної переваги у військовій техніці по всій лінії фронту. Така ситуація спостерігається тільки на тих ділянках, де вони намагаються прорвати оборону ЗСУ, передають Патріоти України.

Атакує більшість танків не одночасно, а хвилями. Росіяни розконсервують старі танки Т-62, які пам'ятають ще часи Хрущова. На них немає броні – такі танки дуже ефективно знищуються сучасними переносними протитанковими ракетними комплексами NLAW та Javelin. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що у російських окупантів немає колосальної переваги по всій лінії фронту. У районі Сєвєродонецька вони створили перевагу за рахунок щільності військ. Велика кількість танків зосереджена на ділянках, де вони намагаються прорвати оборону. Така техніка атакує не одночасно, а хвилями.

"Не будемо лякати людей, що 1:20. 1:20 вони (російські загарбники) створили на окремих напрямках в районі Сєвєродонецька за рахунок щільності військ. Це не свідчить про те, що у нас по всій лінії фронту 1:20 техніки. Ні, це на ділянках, де вони намагаються прорвати нашу оборону. І одночасно ці 20 танків проти нашого одного не йдуть в атаку – вони йдуть хвилями декількома машинами – 1:4, 1:5. Таку перевагу створюють під час атак на наші позиції", - пояснив Жданов.

За його словами, окупанти відмовилися знімати зі зберігання найсучасніший за радянськими мірками танк Т-80 через його роботу на авіаційному газі, оскільки це дорого. Тому вони знімають Т-62, саме цими танками вони атакують українські позиції і намагаються створити чисельну перевагу.

"Вони пішли ще далі і знімають Т-62 , який простий, як трактор, в експлуатації. Цими танками вони спробують створити чисельну перевагу, цими ударними "броньованими кулаками" і піхотою "закидати" наші позиції", - сказав Жданов.

Як стверджує експерт, такі танки повинні "пам'ятати ще Хрущова". Це техніка ще середини ХХ століття, якої в окупантів ще дуже багато. Втім, у цих танків немає реактивної броні, тому їх можна знищити ще радянськими РПГ-7. У ситуації з використанням переносних протитанкових ракетних комплексів NLAW і Javelin у Т-62 для них й зовсім немає шансів.

"Тобто вони, як кажуть танкісти,"голі". Тому ураження цих танків може ефективно проводитися навіть засобами радянських часів, таких як РПГ-7. NLAW та Javelin – там взагалі шансів немає (для танка)", - підкреслив Олег Жданов.

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...

"Давайте спочатку побачимо...": У Байдена різко змінили позицію щодо ідеї спікера Джонсона про допомогу Україні та Ізраїлю

вівторок, 16 квітень 2024, 22:27

Адміністрація президента США хоче спершу побачити законопроєкти Джонсона, перш ніж робити остаточні висновки. Білий дім різко змінив позицію стосовно ідеї спікера Палати представників США Майка Джонсон щодо пакета з чотирьох окремих законопроєктів про ...