Війська РФ досягли незначних успіхів у районі Бахмута, сили ПВК "Вагнер" можуть перекинути на Авдіївський напрямок, - ISW

Російські окупанти продовжують наступальні дії в районах Бахмута й Авдіївки на Донеччині, а також уздовж Луганської та західної частини Донецької ліній фронту. У Бахмуті в межах міста загарбники досягли незначних успіхів, передають Патріоти України.

Як стверджує російська сторона, найманці приватної військової компанії "Вагнер" нібито зачистили територію Артемівського заводу з обробки металів (АЗОМ) на півночі населеного пункту. Цими даними поділився американський Інститут вивчення війни (ISW) у звіті за 26 березня.Аналітики додали, що, ймовірно, окупанти також здобули незначний успіх у районі Мар'їнки.

"Українська розвідка заявила, що сили групи "Вагнера" можуть прибути на Авдіївський напрямок", – йдеться у звіті.

На думку експертів ISW, російські наступальні операції, що досі тривають, є одним із показників того, що диктатор Володимир Путін , як і раніше, сподівається на перемогу в затяжній війні проти України.

Інститут вивчення війни назвав нинішні російські атаки "не просто безглуздими, а й шкідливими" для підготовки РФ до наступної фази цієї війни – українського контрнаступу.

Операції противника в районах Авдіївки та Бахмута не дадуть росіянам суттєвої оперативної переваги ні у разі захоплення міст, ні у разі обмеженого просування на флангах – тому що в них немає можливості використати такі успіхи.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...