Війська РФ готують новий наступ для захоплення всієї Херсонської області, але контратаки ЗСУ зривають плани, - експерти

Російські окупаційні війська готують новий наступ, аби захопити всю Херсонську область. Проте потужна оборона та успішні контратаки Збройних сил України зривають плани Кремля щодо окупації української землі. Помітних проривів на жодному з напрямків у Росії немає. Про це кажуть експерти Institute for the Study of War, передають Патріоти України.

Протягом дня 27 квітня російські окупаційні війська здійснили "невеликі, але стійкі" наступи на Ізюмському напрямку та вздовж лінії фронту на сході України. Туди Росія перекинула додаткові сили та тактичні ракетні частини, що й допомогло трохи просунутися.

Їм вдалося захопити кілька невеликих населених пунктів на захід від окупованого Ізюма. Експерти припускають: активність на цій лінії наступу може свідчити про плани росіян обійти українські сили, які тримають оборону на шосе на Барвінковому та Слов'янську з флангу. Далі вони, ймовірно, мають намір повернути на південь.

Є незначний поступ у окупантів на сході України, його вдалося досягти завдяки збільшенню концентрації російської артилерії на напрямку. Проте про помітні прориви не можна говорити і тут. Також експерти сумніваються, що російським окупантам під силу оточити великі угруповання українських військ.

Незважаючи на безперервні потужні бомбардування і продовження спроб штурму комбінату "Азовсталь" у Маріуполі, окупантам так і не вдалося зламати опір захисників міста. Водночас на 28 квітня вони анонсували "престур" у зруйнований Маріуполь для пропагандистських російських та кількох лояльних закордонних ЗМІ.

На тлі фейків про "українську загрозу", що розганяються, фіксується підвищення бойової готовності російських і місцевих військових сил.

На думку експертів, те, що відбувається довкола Придністров'я, може свідчити про наміри РФ втягнути регіон у війну з Україною, залучити резервні сили, що знаходяться там, і розпочати обстріл України з окупованої частини Молдови.

Супутній "профіт" для Росії у разі реалізації таких планів – посилення напруженості в Молдові та Румунії з метою чинити додатковий тиск на НАТО. Мета – змусити Альянс знизити військову допомогу України або відтягнути сили НАТО до Румунії, створивши загрозу ширшої ескалації.

На окупованих територіях рашисти викрадають українців для майбутніх обмінів полоненими. ГУР МОУ також повідомляє про масштабні "фільтраційні заходи" у Харківській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Луганській та Донецькій областях. "Фільтрації" зазнають чоловіки призовного віку, колишні військовослужбовці, співробітники правоохоронних органів, а також проукраїнські активісти. Їх затримують – і будуть допитувати, катувати і, можливо, страчувати.

Також захоплених заручників окупанти відправляють до окупованого Криму для "поповнення обмінного фонду" – їх збираються міняти на полонених військовослужбовців РФ.

Є також інформація, що дозволяє стверджувати, що частину заручників використовують для зображення військовополонених на запланованому на 9 травня "параді полонених". Так само Росія робила в окупованому Донецьку в 2014 році.

27 квітня також сталися чергові вибухи у Бєлгороді та Воронежі. Це могли бути безпілотні чи ракетні удари по логістичних центрах у цих містах. При цьому не виключено, що ці вибухи Кремль має намір використати як привід для ескалації або виправдання нових воєнних злочинів Росії в Україні.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...