Війська РФ намагаються оточити підконтрольну Україні частину Луганщини - міста перетворюють на руїни

Російські окупанти намагаються оточити підрозділи Збройних сил, розташовані на підконтрольній Україні частині Луганщини. Для цього воєнні Кремля ціленаправлено руйнують міста та обстрілюють цивільне населення регіону. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передають Патріоти України.

За її словами, населені пункти області постійно страдають від ворожих бомбардувань. Зокрема, йдеться про місто Сєвєродонецьк, яке "перетворюється у новий Маріуполь". В околицях населеного пункта беззупинно точаться бої. 21 травня ворог ціленаправлено знищив місцеву школу, у підвалі якої знаходилось близько 200 мирних жителів. Троє з ниг загинули, ще стільки ж отримали поранення.

Евакуація з гарячих точок ускладнюється постійними атаками російських військ. Вони намагаються захопити трасу Лисичанськ – Бахмут, по якій курсували гуманітарні вантажі, щоб відрізати регіон від можливих "зелених" коридорів. Денісова нагадала, що дії Кремля порушують міжнародне законодавство. Росія має відповідати за недотримання законів та звичаїв війни, а також міжнародних конвенцій перед судом.

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...

"Звісно, що це комбо": У Повітряних силах назвали "вендетою" збиття Ту-22 у Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:42

У Повітряних силах ЗСУ назвали збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 у Ставропольському краї своєрідною "вендетою" за масовану атаку по Україні в ніч проти 19 квітня, передають Патріоти України. з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євл...