Війська РФ отримали наказ захопити Часів Яр до 9 травня, - Сирський

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявляє, що вище військове керівництво Росії поставило задачу своїм солдатам захопити Часів Яр на Донеччині до 9 травня. Про це Сирський повідомив у пості, опублікованому в соцмережах 14 квітня, передають Патріоти України.

Головком розповів, що упродовж двох днів «працював на дуже важливому та небезпечному напрямку» і поінформував про ситуацію на фронті. «Ворог зосереджує зусилля для прориву нашої оборони західніше Бахмута, виходу до каналу Сіверський Донець — Донбас, оволодінні населеним пунктом Часів Яр, створенні умов для подальшого просування до Краматорської агломерації», — каже Сирський.

Він зазначає, що планам ворога заважає героїчна оборона українських захисників, які стримують щоденні атаки ворога. «Використовуючи чисельну перевагу та різноманітні мотиваційні чинники, у тому числі і розстріли, окремі групи піхоти противника вийшли до мікрорайону Новий, але були знищені ударами FPV-камікадзе та вогнем артилерії», — розповів головком.

Утім, додає він, загроза залишається актуальною. «Вище російське воєнне керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня», — заявляє Сирський.

Він повідомив, що для зміцнення української оборони на цьому напрямку були вжиті заходи щодо суттєвого посилення бригад боєприпасами, дронами та засобами РЕБ. «Головний висновок з дводенної роботи на фронті - необхідність підвищення якості підготовки, у тому числі морально-психологічної складової, нарощування чисельності високотехнологічних безпілотних систем різного призначення з підготовленими операторами, підвищення якості проведення асиметричних дій з метою зниження бойового потенціалу противника», — резюмував головнокомандувач.

Він зазначив, що продовжується проведення заходів для підвищення ефективності управління й вивільнення ресурсів для забезпечення бойових частин та підрозділів. «Головна задача цих заходів — нарощування боєздатності наших військ, збереження життя наших воїнів, зриву планів ворога, забезпечення підготовки резервів. Боротьба триває», — написав у пості Сирський.

Стан важкий: На прем'єра Словаччини чекає ще одна операція

четвер, 16 травень 2024, 16:30

Прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо очікує ще одна операція, проте з його ліками можуть виникнути проблеми. За даними видання, Фіцо очікує операція на стегні. Водночас видання повідомляє, що у прем'єра Словаччини була кровотеча в черевній порожнин...

РФ може затягнути війну на роки: Мусієнко пояснив, чому заговорили про замороження конфлікту

четвер, 16 травень 2024, 15:56

Російські окупаційні війська намагатимуться затягувати війну, щоб примусити Україну піти на замороження конфлікту, сказав військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону. "Такі умови влаштовують...