Війська РФ побудували міст до Ізюму і мають намір наступати на Слов'янськ та Сіверськ, - ISW

Війська Росії продовжують наступ на Донбас на декількох напрямках. Вони побудували новий міст уздовж своїх ліній зв'язку до Ізюму Харківської область, що вказує на наміри здійснити прорив на Слов'янськ та Сіверськ. Триває штурм населених пунктів на північний захід і південний схід від Ізюма. Про це повідомляє Інститут вивчення війни, передають Патріоти України.

Згідно з висновками американських фахівців ISW, російська окупаційна армія спорудила новий міст уздовж своїх наземних ліній зв'язку до Ізюму Харківської області. Обстановка може вказувати на їхні плани щодо посилення наступальних операцій на Слов'янськ та Сіверськ. При цьому окупанти продовжили штурм населених пунктів на північний захід і південний схід від Ізюма.

Геолокаційні кадри можуть свідчити про те, що російські та чеченські військові підрозділи також контролюють залізничну станцію в Комишувасі. Швидше за все, вони спробують встановити з'єднання з силами, які атакують Оріхів.

Також аналітики вказують на ведення росіянами наземних наступів в районі Сєвєродонецька. Українські військові, як і раніше, контролюють промисловий район міста.

Ймовірно, окупанти знову намагаються перерізати трасу Т1303 гірсько-Лисичанськ і запустили невдалий штурм населених пунктів уздовж траси Т1302 Бахмут-Лисичанськ. Українські військові, схоже, знову почали контрнаступ на північному заході від Херсона (в Киселівці), на південь від локації, де проводилися попередні операції. Окупаційні чиновники РФ у захопленому Мелітополі видали першу партію російських паспортів.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...