Війська РФ розширюють наступ на Донбас, але дорогою ціною - це може змусити їх змінити стратегію, - WSJ

У спробах взяти під повний контроль території Донецької та Луганської областей країна-агресор Росія зазнає таких втрат, що незабаром, ймовірно, буде змушена вкотре змінити свою стратегію. Наразі інтереси РФ сконцентровані на захопленні Сєвєродонецька та Лисичанська. Про це пише видання The Wall Street Journal. Журналісти зазначають, що головні цілі Кремля змістилися від початкового плану захоплення Києва до плану захоплення Сєвєродонецька, передають Патріоти України.

Журналісти пишуть, що РФ досягає певних успіхів на сході України, але платить за це високу ціну. "За словами українських офіційних осіб, Кремль перекидає підрозділи з півдня України для ведення бойових дій на Донбасі і втрачає так багато людей, що триваючий опір України може в підсумку змусити його знову змінити стратегію", – пише WSJ.

Видання зазначає, що Міністерство оборони України повідомило в середу вранці, що дев'ять атак окупантів було відбито у Донецькій та Луганській областях. В результаті знищено десятки російських бронемашин, у тому числі три танки. Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що утримання Сєверодонецька матиме вирішальне значення для зусиль України зупинити подальший наступ Росії. Він вважає, що великі втрати зрештою змусять Москву послабити наступ.

"Вони (російські окупанти. – Ред.) не більше куленепробивні, ніж будь-хто інший. Якщо вони не досягнуть успіху впродовж цього тижня – до суботи, неділі – вони втомляться, і ситуація принаймні стабілізується для нас", – переконаний Гайдай.

Видання також пише про обстріл окупантами Запоріжжя, внаслідок чого загинула щонайменше одна людина. Журналісти зазначають, що цього тижня Москва заявила, що зосередиться на розширенні своєї окупації на південному сході України.

Водночас, як зазначає видання, Зеленський, виступаючи на відеоконференції на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, заявив, що Україна продовжуватиме боротися за свою незалежність доти, доки не поверне собі всі захоплені території, включаючи і тимчасово окупований Крим. Зеленський сказав, що, на його думку, Путін не повністю усвідомлює, що відбувається в Україні, і дипломатичний вихід із війни буде знайдено, коли глава Кремля "усвідомить реальність".

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...