Війська РФ розстріляли в Бучі сім'ю переселенців із Донбасу: мама з дітьми загинула, батько втратив ногу

Понад два місяці після звільнення Київщини від російських окупантів продовжують спливати жахливі факти про військові злочини, скоєні росіянами на підході до української столиці. Одними із жертв військових РФ стали переселенці Донбасу, передають Патріоти України.

Загарбники розстріляли сім'ю при спробі евакуюватися з Бучі. Сім'я Чікмарьових після вторгнення РФ на Донбас у 2014 році вимушено стали переселенцями. Своєю новою домівкою подружжя з маленькими дітьми обрали Бучу під Києвом.

Однак через 8 років "русский мир" знову прийшов до їхнього дому, але цього разу з вкрай трагічними наслідками. Глава сім'ї Олександр Чікмарьов, який вижив, розповів, що в перші дні війни його рідні ховалися від обстрілів.

У день, коли Буча опинилася під повним контролем російських військ, родина Чікмарьових вирішила тікати з міста. Саме під час спроби евакуюватись росіяни розстріляли машину без попередження. При цьому свідки розповідають, що військові РФ бачили, що в автомобілі є цивільні, зокрема діти. Але це не зупинило військових злочинців і вони відкрили вогонь.

На місці загинули дружина Олександра та двоє синів – Матвій та Клим. Чоловікові ледве вдалося врятувати, він лишився без ноги. Тіла жінки та двох дітей майже місяць пролежали в машині, оскільки через постійні обстріли російських окупантів до машини неможливо було підійти.

Лише наприкінці березня мешканці Бучі дістали останки загиблих із автомобіля та поховали у дворі церкви. Також завдяки свідкам журналістам вдалося отримати докази присутності на місці розстрілу конкретного підрозділу російських військ.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...