Війська РФ ударили по гімназії в Нікополі, загинуло кілька мирних жителів (фото, відео)

Російські окупаційні війська обстріляли Нікополь на Дніпропетровщині. Під ракетний удар потрапила гімназія, унаслідок атаки загинуло четверо людей. Під завалами можуть бути ще люди. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передають Патріоти України.

"Зруйновано гімназію. Двоє людей загинуло. Під завалами рятувальники ще шукають людей", – написав він у своєму Telegram-каналі станом на 16:54.

Постраждалі були співробітниками гімназії, розповів Клименко. Керівник МВС додав, що пошуково-рятувальні роботи тривають.

Зі свого боку керівник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак розповів, що окупанти вдарили по Нікополю ракетою. Постраждало двоє чоловіків віком 24 та 71 рік. "Сама будівля зазнала серйозних руйнувань. Пошкоджені 42 приватні будинки та 18 господарських споруд. А ще – інфраструктурний об’єкт, 17 сонячних панелей, магазин, авто", – інформував голова ОВА.

Станом на 18:35 в ДСНС повідомили, що рятувальники дістали з-під завалів будівлі гімназії тіло ще однієї людини. Кількість загиблих зросла до трьох людей, двоє постраждали. Під завалами попередньо перебуває ще одна людина. Аварійно-рятувальні роботи тривають за участю 46 рятувальників та 13 одиниць техніки, додали в ДСНС.

Станом на 19:45 рятувальники завершили розбір завалів у Нікопольській гімназії. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. Він зазначив, що загалом загинули четверо людей. "Внаслідок російського удару загинуло 4 людини: 72-річний чоловік та три жінки 69, 67 та 60 років. Мої співчуття родинам загиблих", – написав міністр у Telegram-каналі.

За словами Клименка, ще дві особи отримали травми. Їм надається необхідна медична допомога.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...