Війська РФ увійшли до Лисичанська, ЗСУ відступають: Бутусов розповів про ситуацію в місті

Російські окупаційні війська увійшли до міста Лисичанськ, що на північному заході Луганської області. У зв’язку з цим Збройним силам України довелося відступити. Про це повідомив український журналіст, головний редактор видання "Цензор.нет" Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

За його словами, тиждень поспіль російські війська намагаються прорвати нашу оборону, щоб оточити місто та українські підрозділи. "Наразі противник глибоко просунувся та захопив частину міста, росіяни демонструють відео з центру міста, це факт. На відміну від Северодонецька та Рубіжного у місті не ведеться запеклих боїв, противник продовжує щільні обстріли та отримує у відповідь удари нашої артилерії. Наші поступово відходять. Завадити нашому відходу росіянам не вдається", - зазначив журналіст.

Бутусов також уточнив, що усі спроби російського командування повністю оточити Лисичанськ українські війська відбивають завдяки організованому спротиву угруповання, яке надійно тримає коридор.

Водночас, окупанти на підступах до міста захопили Лисичанський нафтопереробний завод, а також перетнули на півночі від міста Сіверський Донець і захопили село Привілля. Це створювало передумови для оточення наших військ.

Журналіст уточнив, що для оточення росіянам треба було захопити села Золотарівка, Білогорівка, Верхньокамянське, вдарити через трасу Бахмут-Лисичанськ, і перерізати шляхи на Сіверськ. З цією метою противник щодня проводить атаки, але усі вони відбиваються організованим вогнем.

"Коридор наші тримають, управління впевнене. Тут є рішучі командири, які користуються довірою та підтримкою бійців, і роблять все необхідне. Відхід не надихає, але наші війська бачать, що росіянам завдають значні втрати, ми б’ємо техніку, вражаємо піхоту. Тобто при певних умовах, силах, засобах, управлінні росіяни не здатні досягнути своїх цілей. Наші воїни це розуміють", – наголосив він.

Бутусов також зазначив, що росіянам не вдається прорвати наш фронт. У суботу росіяни дещо зменшили кількість обстрілів, але це все завдяки серії ударів українських ракет та РСЗВ HIMARS по арсеналах боєприпасів ЗС РФ, які розгромлені українською армією. "Тому ситуація навколо міста дуже складна і важка, але ніяких передумов для паніки, розвалу фронту нема, наша армія втримує тиск та роздає потужні удари у відповідь", – резюмував він.

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...