Війська РФ встановили віддзеркалювачі вздовж Антонівського мосту, щоб уберегтися від ударів ЗСУ, - ISW

Російські війська продовжують здійснювати оборонні заходи в Херсонській області в межах підготовки до контрнаступу Збройних сил України в регіоні. Серед іншого, задля цього вони встановили віддзеркалювачі вздовж підбитого захисниками Антонівського мосту через Дніпро.

На плани окупантів вказали аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW). Зі свого боку український блогер Сергій Стерненкоопублікував відповідні знімки.

За даними Генштабу ЗСУ, ворог намагається перешкодити просуванню українських Сил оборони з північного сходу на Херсонщину й обстрілює їхні позиції на кордонах області з Миколаївщиною і Дніпропетровщиною.

Міністерство оборони РФ стверджувало, що російська армія завдала авіаударів по позиціях українських військових у Білогірці та Білій Криниці, начебто підтвердивши, що Україна "утримує плацдарм на східному березі річки Інгулець".Супутникові знімки також показали, що війська РФ вирили окопи на правому березі Дніпра й встановили відбивачі вздовж Антонівського автомобільного та залізничного мостів, щоб запобігти українським ракетним ударам. Кадри в соціальних мережах показали, що окупанти також намагалися відремонтувати міст 31 липня.

Зауважимо, що кадри, які підтверджують зусилля росіян щодо Антонівського мосту, першим показав у своєму сюжеті наYouTube блогер Сергій Стерненко. Він повідомив, що біля переправи в Херсоні ті встановили радіолокаційні відбивачі сигналу, "щоб завадити ракетам до HIMARS влучати по них".

"Але це не допомогло зовсім. Ракети влучали неодноразово вже після того, як загарбники поставили ці "пірамідки". А щоб дізнатися про це, не треба дивитися супутникові знімки. Бо російські пропагандисти самі не раз випадково спалили наявність відбивачів біля мосту, коли писали матеріали про ті самі влучання", – наголосив він.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...