Війська РФ втратили контроль над Лиманом: У розвідці Британії розповіли про наслідки для окупантів

У суботу, 1 жовтня, стало відомо про звільнення Лиману в Донецькій області. В оперативному значенні місто важливе, бо контролює ключову дорогу, що перетинає річку Сіверський Донець. Саме за нею Росія намагається зміцнити свою оборону. Про це повідомили у розвідці Великої Британії, передають Патріоти України.

Зазначається, що виведення військ агресорки Росії призвело до нової хвилі публічної критики російського військового керівництва з боку високопосадовців.

"Відхід Росії з Лимана також є серйозною політичною невдачею з огляду на те, що місто розташоване у Донецькій області. Це той регіон, який Росія нібито прагнула "звільнити" і намагається незаконно анексувати", - наголошують британські розвідники.

Щобільше - подальші втрати території, які Москва незаконно окупувала, ймовірно призведуть до посилення цієї громадської критики та посилення тиску на найвище командування.

До слова, у розвідці Британії повідомили, що Лиман захищали неукомплектовані підрозділи Західного та Центрального військових округів Росії, а також контингентів добровільно мобілізованих резервістів. "Сили, ймовірно, зазнали значних втрат, коли відійшли єдиною дорогою з міста, яка все ще була в руках росіян", - йдеться у звіті.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...