Війська РФ видихаються: ЗСУ наразі не можуть наступати, але характер війни зміниться, - Жданов

Окупаційні війська Росії перекидають свої військові підрозділи назад на Запорізький напрямок з метою стримування успішних контратак ЗСУ та недопущення просування їх у бік Мелітополя, передають Патріоти України.

Характер війни змінюється, вона стає все більш позиційною. Загарбники не можуть перекинути свої резерви на територію України і поступово видихаються. Сили оборони України поки що не можуть перейти до контрнаступу через те, що потрібну кількість зброї наразі не отримано. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

Як повідомляє ТСН, він розповів про те, що ситуація на фронті змінюється – тепер українські війська ганяють окупантів. Росіяни змушені перекидати свої сили назад на Запорізький напрямок, щоб утримати ЗСУ від просування до Мелітополя.

"Якщо минулого тижня ми говорили про те, що вони зняли частину сил із Запорізького напрямку, і ми бачимо, що ті ж танки Т-62М з'явилися в районі Попасної та Сєвєродонецька, то тепер вони змушені повертати туди частину військ для того, щоб утримати позиції і не допустити подальшого просування ЗСУ в бік того ж Мелітополя", - зазначив Жданов.

За його словами, характер бойових дій все більше зміщується в бік позиційної боротьби. Загарбники змушені проводити перегрупування військ і не можуть перекинути резерви з РФ на територію України.

Ситуація складається таким чином: українські війська поки що не можуть наступати, бо ще не отримали необхідну кількість озброєнь, а окупанти потроху видихаються – їхні запаси поступово вичерпуються.

"Ми ще не можемо наступати, тому що не отримали необхідної кількості зброї, а вони вже не можуть наступати, тому що їх запаси теж закінчуються. І вони вже потроху видихаються", - підкреслив Олег Жданов.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...