Війська РФ використовують під Покровськом тактику "вагнерівців": Український військрвий розповів про запеклі бої

Ситуація на Покровському напрямку залишається надзвичайно складною. Ворог постійно перевищує наші сили за кількістю солдатів і використовує тактику "вагнерівців". Про це NV розповів пресофіцер бригади "Червона калина" підполковник Микола Коваль, передають Патріоти України.

Він зазначив, що навіть знищивши близько 50 окупантів, за годину ворог здатен надіслати таку ж кількість живої сили. Їхніх бійців дуже багато, і вони безперервно штурмують наші позиції цілодобово.

"Я сказав би, що ситуація на Покровському напрямі важка, він реально найгарячіший зараз. Важкість у тому, що ворог перебільшує і перевищує свій людський фактор. Ми можемо знищити близько 50 окупантів і вони за годину знову стільки можуть відправити живої сили. У них людей дуже багато, дуже-дуже багато окупантів", – сказав він.

Щоб протистояти ворогу, українські захисники використовують всі доступні засоби: FPV-дрони, скиди та інші методи. Проте останнім часом противник не використовує техніку для пересування, натомість атакує малими групами — від 10 до 20 осіб. Такі групи штурмують наші позиції постійно.

"Я б хотів сказати, шана і повага всім, хто зараз на цьому напрямку, тому що всі - від піхотинця до артилериста — зупиняємо ворога на кожному кроці, як це тільки можливо. І виявляємо його оперативно заздалегідь, аби було легше тим же піхотинцям, які їх першими зустрічають", - сказав Микола Коваль.

Він додав, що окупанти почали використовувати тактику "вагнерівців", яка включає використання малих груп. "Тут теж зеки перші заходять, до 10 осіб, ми їх знищуємо. А за ними одразу вже інша група — спецназ, люди, які добре підготовлені, або якісь десантники. Усередині йдуть зв’язківець, снайпери, кулеметники, вони добре підготовлені. Такими групами вони працюють. Скільки ми уже їх знищували й бачили, і в полон брали, там здебільшого воюють регулярні війська, мобілізованих дуже мало", – пояснив військовий.

Варто зазначити, що ситуація на Покровському напрямку через операцію в Курській області не змінилася. Українські військові наразі не відчули зменшення кількості російських окупантів.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...