Війська РФ закріплюються в Лимані та на околицях Сєверодонецька та намагаються оточити ЗСУ, - Генштаб

На Донецькому напрямку підрозділи агресора основні зусилля зосереджують на веденні наступальних дій з метою оточення наших військ у районах Лисичанськ та Сєверодонецьк. Загарбники мають за мету блокувати основні логістичні шляхи. Про це йдеться в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ, передають Патріоти України.

"На Лиманському напрямку ворог закріплюється у населеному пункті Лиман, проводить перегрупування для подальшого наступу на Слов’янськ. На Сєверодонецькому напрямку противник закріплюється на північно-східних та південно-східних околицях міста Сєверодонецька. Для посилення угруповання військ перекинув з території російської федерації до визначених районів боєприпаси та техніку", - йдеться в повідомленні.

На Бахмутському напрямку окупанти перегруповуються для подальшого наступу на напрямку Олександропілля – Комишуваха. На Курахівському та Новопавлівському напрямках противник активних бойових дій не вів. Обстрілював позиції ЗСУ, зокрема за допомогою оперативно-тактичної та армійської авіації.

Стихія "допомогла" самоліквідуватись: У Чорне море з Криму віднесло човен із російськими строковиками

неділя, 5 травень 2024, 9:54

В окупованому Криму віднесло в море човен із строковиками з республік Північного Кавказу, розповів гауляйтер республіки Північна Осетія - Аланія Сергій Меняйло. Нині їхні пошуки продовжуються. За словами Меняйло, він отримав відеозвернення від однієї з...

"Нехай Путін здогадується, що ми можемо зробити": Сікорський зробив заяву про західні війська

неділя, 5 травень 2024, 9:40

Господаря Кремля Володимира Путіна треба тримати в невизначеності, щодо можливих кроків Заходу. Про це заявив очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський в інтерв’ю BBC World, передають Патріоти України. Посилаючись на слова президента Франції Емманюеля Ма...