Війська Росії на тлі успіхів ЗСУ готуються до битви за Маріуполь, - голова Донецької ОВА

Окупаційні війська РФ готуються до повторної битви за Маріуполь. Вони накопичують свої сили біля окупованого міста. Дії ворога зумовлені успіхами ЗСУ, які проводять успішні наступальні операції зі звільнення українських територій, передають Патріоти України.

Росіяни сконцентрували свої сили на Бахмутському та Авдіївському напрямках, щоб здобути хоча б якусь "перемогу". Про це заявив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко. В ефірі всеукраїнського телемарафону UA Разом він розповів про те, що російська армія проводить підготовку до нової битви за Маріуполь. Загарбники нарощують свою військову присутність біля міста.

За словами чиновника, дії росіян обумовлені успіхами ЗСУ на полі бою. "Вони готуються до цього. Вони ж розуміють тенденції на фронті. Йде чітка тенденція щодо деокупації всієї території України-Харківська Донецька, Херсонська області. Ворог це добре розуміє", - сказав він.

Також Павло Кириленко підкреслив, що Росія стягнула свої війська на Бахмутському і Авдіївському напрямках, щоб отримати хоча б якусь "перемогу" і використовувати її в рамках своєї пропаганди.

Нагадаємо, в Маріуполі 25 лютого почалися бої після того, як окупаційна армія Росії пішла на повномасштабне військове вторгнення на територію України. Сили оборони України 2 березня потрапили в оточення ворога, окупанти взяли місто в блокаду. Маріуполь опинився під контролем військ Росії після 20 травня.

Життєво важливе обладнання: Британія надає Україні найбільший пакет допомоги

субота, 11 травень 2024, 19:05

Міністерство оборони Великої Британії повідомило про надання Україні найбільшого пакету військової допомоги, передають Патріоти України. "Разом із 500 мільйонів фунтів стерлінгів у вигляді військового фінансування Велика Британія надає життєво важливе ...

Окупанти закидали Харківщину КАБами: У Вовчанську багато загиблих та поранених

субота, 11 травень 2024, 18:52

Російські загарбники сьогодні, 11 травня, інтенсивно обстрілювали місто Вовчанськ (Харківська область), і вже відомо про загиблих та поранених серед цивільного населення. Про це голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідо...