"Війська стоять на відстані": Експерт оцінив шанси окупантів захопити місто-форпост на сході України

У армії російських окупантів зараз немає абсолютно жодних шансів захопити Харків, оскільки місто виявилося надійно захищене. Про це в інтерв'ю телеведучій Наталії Мосейчук розповів відомий військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Я думаю, на сьогоднішній день питання захоплення Харкова не розглядається, тому що він фактично перетворений сьогодні на фортецю. І штурм Харкова це навіть не буде як штурм Маріуполя. Це неприступна фортеця. І треба ще дійти до Харкова. Війська стоять на відстані від самого міста. Так що питання захоплення поки є не на часі", - запевнив він.

Нагадаємо, раніше Олег Жданов у своєму черговому коментарі російських окупантів навряд чи вийде взяти в кліщі угруповання ЗСУ на сході України.

"Думаю, що неможливо у них це. Справа в тому, що Росія не змогла за три тижні сформувати велике ударне угруповання для наступальної операції. Запорука успіху будь-якої наступальної операції - це перший приголомшливий масований удар по противнику. Це повинен був бути броньований кулак, який повинен пробити оборону противника. Росія не змогла цього зробити і перейшла в наступ з безпосереднього зіткнення з нами – тими частинами, які вже воювали. Тобто пошарпаними, зі зниженою боєздатністю і зі зниженим наступальним потенціалом", - заявив він.

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...