Військова диктатура, що захопила владу у М'янмі, застосувала бойову зброю проти акції протесту, є загиблі

Військові жорстко подавляють акції протесту в різних місцях країни. Найбільш криваві події розгорілися в Мандалаї, де у відповідь на каміння з рогаток силовики відповіли смертоносним свинцем

У М'янмі під час протесту загинули щонайменше lds людини. У той же час ще приблизно 20 постраждали під час розгону мітингувальників, повідомляють Патріоти України з посиланням на ВВС Україна,

Смертельні випадки зафіксували у місті Мандалай, проте 20 лютого мітинги проходили і в інших містах. Про загиблих і поранених в місті заявив лідер добровольчої служби надзвичайних ситуацій Парахіта Дархі До Аунг.

У той же час смертельні випадки підтвердив лікар-волонтер. За його словами, один з чоловіків загинув в результаті поранення в голову, іншому куля потрапила в грудну клітку - його не вдалося врятувати. Щодо відповідної ситуації поліція міста не надала коментарів.

У Мандалаї дехто з учасників протесту стріляв в співробітників поліції з рогаток. У відповідь силовики застосували сльозогінний газ і вогнепальну зброю.

Мітингувальники вимагали припинення військового правління і звільнення обраного лідера Аунг Сан Су Чжи. Працівники служби порятунку назвали відповідний протест "найкривавішим днем" за більш ніж 2 тижні акцій.

Військовий переворот в М'янмі: що відомо

У М'янмі 1 лютого 2021 року відбувся переворот - військові захопили владу в країні. Згодом був оголошений режим надзвичайного стану.

Вони ув'язнили президента та інших чиновників, в країні відразу почалися протести. У той же час з'явилася інформація про відключення інтернету в країні.

Через військовий переворот в М'янмі Міністерство фінансів США ввело персональні санкції проти 10 фізичних та 3 юридичних осіб.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...