"Військова гра": У Повітряних силах пояснили, для чого окупанти імітують зліт МіГ-31К у Білорусі

Причиною того, що на території Білорусі російські військовослужбовці почали імітувати злети МіГ-31К - носіїв ракет "Кинджал" - може бути "військова гра". Противник застосовує різні способи, щоб спробувати ввести українську розвідку в оману. Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини", передають Патріоти України.

Нагадаємо, що коли літак-носій "Кинджалів" підійматися в небо, по всій країні звучить повітряна тривога, тому що ракети цього типу гіперзвукові і ППО не може їх перехопити.

Ведуча зазначила, що нещодавно моніторингова група "Беларускі Гаюн" повідомила, що російські МіГ-31К, які розташовані на аеродромах РБ, у деяких випадках не злітали. Натомість військовослужбовці ЗС РФ піднімали в небо інші літаки, які імітували носії "Кинджалів". Журналістка запитала, навіщо Росія вдається до таких дій.

"Противник застосовує різні тактичні прийоми. Мета теж різна – це може бути і введення в оману таким чином. Ми ж відстежуємо – наша розвідка, радіолокаційна розвідка та інші види розвідки – все, що відбувається на території окупанта й на території окупованої Білорусі, в тому числі і злети МіГ-31К", – відповів Ігнат.

Він підкреслив, що реагувати на потенційну загрозу удару "Кинджалами" необхідно, тому по країні вмикаються сирени. Як пояснив Ігнат, росіяни іноді застосовували звичайні військові літаки, бортам яких давали позивні МІГ-31К. "Беларускі Гаюн" раніше писав, що ці повітряні судна також мали звук, що практично не відрізняється від роботи винищувача-перехоплювача МіГ-31К.

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...