Військова операція Росії і повстання в Україні: Ілларіонов розкрив новий підлий план Путіна

Росія може піти на повномасштабну військову операцію проти України у тому випадку, якщо в країні відбудеться проросійський заколот, спрямований на повалення влади у Києві, передають Патріоти України.

Саме такий меседж було адресовано "п'ятій колоні" президентом Володимиром Путіним у його статті про українську державу. За такого сценарію можливий наступ РФ на південні області України, де найбільше людей підтримали точку зору про "єдиний" російський та український народ. Про це заявив старший науковий співробітник Центру політики безпеки у Вашингтоні Андрій Ілларіонов.

У ефірі телеканалу Україна 24 він сказав про те, що масштабне військове вторгнення російських військ на українську територію можливе. Фрагмент статті Путіна, у якому йдеться мова про те, що в Україні нібито має відбутися повстання з поваленням чинної влади, сигналізує про розгляд такого сценарію в Кремлі, передбачаючого заклик до прихильників Росії реалізувати дії, на тлі яких росіяни зможуть ввести війська.

"Що стосується того, чи може бути масове вторгнення російських регулярних військ в Україну. Так, може. Насамперед Путіну хотілося б, щоб в Україні сталося щось типу Майдану, повстання, руху з боку українських громадян. У згаданій статті Путіна він чотири рази каже про мільйони українців, яким набридло, які втомилися, повинні встати, взятися за зброю і повалити нинішню владу. Він невипадково це казав і писав, він посилав сигнали для підняття заколоту. Він подає сигнал п'ятій колоні для підняття заколоту", - зазначив Ілларіонов.

За його словами, без такого повстання ймовірність нової військової операції Росії проти України суттєво знижується. Однак стаття Путіна і і реакція Москви на 40%-ву підтримку тези про "єдиний російський і український народ" вказує на те, що росіяни розглядають сценарій нової війни. У такому разі наступ можливий на південні області української держави, де найбільше підтримують "єдність народів".

"Сама по собі ймовірність вторгнення без такого повстання менша, ніж у випадку такого сценарію. Принаймні вся стаття Путіна про "один народ" і опитування громадської думки з 40%, які викликали неймовірну наснагу у Москві, демонструють, що наразі такий сценарій є одним з провідних. Якщо це відбувається, то наступ з півдня є найбільш вірогідним: за всіма опитуваннями, найбільша кількість людей, які відповідали позитивно на питання про "єдиний народ", знаходиться в південних областях України", - підкреслив Андрій Ілларіонов

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...