Військова прокуратура в шоці від "без 5 хвилин" генпрокурора президента Зеленського

Схоже спроби Матіоса вприсатись у новий режим завершуються не лише персональною драмою для нього але і для всього підрозділу. Як це скажеться на безпеці - покаже час.

Військова прокуратура прокоментувала заяву заступника голови Офісу президента Руслана Рябошапки, якого Володимир Зеленський назвав претендентом на посаду Генерального прокурора, про відсутність необхідності в існуванні військової прокуратури та військової юстиції в цілому. Про це йдеться в заяві колективу військової прокуратури, зазначають Патріоти України.

“Колектив військових прокуратур, ознайомившись з висловлюваннями заступника керівника Офісу Президента України про відсутність необхідності в існуванні військової прокуратури звертає увагу на те, що з дня відновлення системи військових прокуратур, яке було обумовлено збройною агресією, яка триває і донині, військовими слідчими і прокурорами до кримінальної відповідальності за ведення агресивної війни притягнуто 263 людини, серед яких 68 громадян РФ (з них 21 чиновник, 18 генералів і адміралів, 18 суддів РФ); встановлено 160 місць незаконного змісту полонених (військовослужбовців ЗС України і цивільного населення)”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, в заяві колектив військової прокуратури нагадали, що на даний момент допитані 1800 постраждалих, яких незаконно утримували і катували військовослужбовці РФ і учасники терористичних організацій “ДНР” і “ЛНР” на території тимчасово окупованого Донбасу; передані в офіс прокурора Міжнародного кримінального суду понад 1000 сторінок доказів російської агресії і вчинення її представниками військових злочинів; по справі про захоплення РФ українських військових моряків і суден поблизу Керченської протоки до кримінальної відповідальності притягнуто 15 військовослужбовців РФ. Міністерству юстиції України передані докази протиправних дій РФ для участі у розгляді Міжнародним трибуналом по морському праву зазначеної справи; за результатами представницької діяльності заявлено позови на суму майже 3,5 млрд грн, задоволено позови на суму майже 2,5 млрд грн, попереджена незаконна реалізація державних підприємств на суму 52 млн грн, повернуто мобілізаційні резерви на суму 140 млн грн; повернуті 77 тис. гектарів земель вартістю 2 млрд грн; до суду направлено 1300 обвинувальних актів з корупційних злочинів.

“Чисельність військових прокурорів становить 6% від загальної чисельності прокурорів, при цьому 75% обвинувальних актів щодо підслідності злочинів відповідної направлені до суду саме військовими прокурорами. Щодня військові прокурори в середньому затримували 2-3 осіб, проводили 8-9 обшуків і 13 “виїмок”, допитували 120 осіб, відшкодовували 250 тис. грн, направляли в суд 17 обвинувальних актів. І це далеко не повні показники роботи військових прокурорів. Вважаємо неприйнятними заяви про непотрібність військової прокуратури, які обумовлені поверховим уявленням про її діяльність. Сподіваємося, що чергові реформи будуть конструктивними і обдуманими, позбавленими чиїхось замовлень, упакованих в реформаторську обгортку з бантиком. Війна не всіх вилікувала”, – резюмували у військовій прокуратурі.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...