Військові особливості недонаддержави Путіна: У Росії розграбували командний літак "судного дня"

З російського літака Іл-80, який вважається повітряним командним пунктом і “літаком судного дня”, вкрали радіостанційні блоки. Про це повідомляє російський канал РенТВ, зазначають Патріоти України. Відзначається, що крадіжка трапилася на аеродромі “Таганрог-Південний”, куди літак був доставлений для проведення планової модернізації.

Незабаром начальник Служби безпеки аеродрому звернувся в поліцію і сказав, що при огляді виявилося, що вантажний люк літака був розкритий. Надалі в літаку не змогли дорахуватися 39 радіостанційних блоків.

У той же час повідомляється, що при попередньому огляді літака після ремонту всі його люки ніби були опечатані і печатки були цілі.

Літак Іл-80 експлуатують в Росії з 1992 року. Його вважають “повітряним командним пунктом”. Він має на борту захист від зброї масового ураження, серед якої і захист від радіації. Також на літаку є апаратура, яка забезпечує управління всіма збройними силами.

Чергове "досягнення" Путіна: Під Краковом відкрили постійну базу спецпризначенців США

субота, 18 травень 2024, 16:03

США відкривають постійну базу спецпризначенців у Польщі під Краковом. Табір "Мирон" назвали на честь польського солдата Мирослава (Мирона) Луцького, який загинув в Афганістані під час підтримки операцій НАТО. Про це повідомляє RMF24 17 травня, передают...

Вовчанськ практично зруйнований ворогом - РНБО

субота, 18 травень 2024, 15:29

Місто Вовчанськ Харківської області практично зруйноване внаслідок атак ворога, але так і не захоплене ним. Про це заявив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко на своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України. Він повідо...