Військові Путіна вже вивчили місцевість біля кордону: Генерал розповів про велику загрозу для України з боку Білорусі

Україна повинна бути готова до вторгнення російських військ з боку Білорусі. Офіційний Мінськ зараз в повній залежності від РФ, а ескалація може збігтися у часі з російсько-білоруськими військовими навчаннями "Захід-2021". Про це в інтерв'ю "Апострофу" попередив колишній начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко, передають Патріоти України.

Генерал більше не вірить в миролюбність Білорусі, незважаючи на всі запевнення Мінська. «Лукашенко заявив, що Білорусь ніколи не буде воювати проти України. Але зараз я в це не вірю, оскільки Білорусь знаходиться в повній залежності від Російської Федерації. Ми маємо більше 1100 км спільного кордону з Білоруссю і потенційну небезпеку з півночі «, — нагадав Муженко.

На вересень заплановано російсько-білоруські військові навчання «Захід-2021», і в них Муженко бачить загрозу. «Росія заведе до білорусько-українського кордону військові підрозділи і зброю. Невідомо, чи вийдуть вони звідти після завершення навчань… Російські війська вже практично вивчили всі умови і місцевість — Пінські болота та Полісся. Це є потенційною небезпекою для України», — додав генерал.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...