"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїхав у той ЖК. Про це повідомляє The Guardian, передають Патріоти України.

"…Олександр каже, що рідко виходить на вулицю. Він уникав громадського транспорту, пересувався лише на автомобілі. Він переїхав до заможного району Києва", - пише газета.

За словами айтівця, деякі з власників квартир у його будинку були депутатами. "Військові тут не бувають. Наш комплекс - це острівець виживання. Бути бідним в Україні - бути мертвим", - розповіла дружина Олександра Настя.

Вона поділилася, що переживає за чоловіка і страждає від панічних атак. "Ми одружені 12 років. Ми єдиний організм. Якщо він помре, я теж помру. Можливо, я вб’ю себе", - додала співбесідниця. Журналісти зазначили, що подружжя платило податки і навіть купило протез для воїна, який втратив ногу.

Імперські амбіції не гаснуть: Більшість жителів Росії за припинення війни, але не згодні повернути захоплене

субота, 18 травень 2024, 8:45

Абсолютна більшість жителів Росії підтримують війну з Україною. Вони схвалили б рішення Володимира Путіна припинити її за умови, що захоплені території не повернуть. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на дані опитування "Левада-Центру". З вер...

Аншлаги Кобзона п'яту добу поспіль: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 18 травня

субота, 18 травень 2024, 7:55

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.05.24 орієнтовно склали: