Військові загрози в Чорному та Азовському морях зростають: Міністр оборони зробив тривожну заяву

Міністр оборони Андрій Загороднюк заявляє, що військові загрози для України в акваторіях Чорного та Азовського морях постійно зростають. Про це міністр написав у Facebook, передають Патріоти України.

За словами Загороднюка, він сьогодні бере участь у відкритті в Одесі III Міжнародної конференції з питань морської безпеки. «Символічно, що тільки вчора – вперше в історії України – до складу наших ВМС долучились два катери типу «Айленд», які нам передав уряд США», - нагадав він.

Міністр під час виступу на конференції зауважив, що «військові морські загрози для України на Чорному та Азовському морях постійно зростають. Безперечно, винна у цьому Росія. При цьому вона не обмежується прямою агресією: всі знають про перешкоджання Москви свободі судноплавства і розвитку морської індустрії». На переконання Загороднюка, без потужних ВМС ці проблеми не вирішити.

Він назвав конференцію в Одесі ще одним підтвердженням сталих планів України відновити ВМС, які з окупацією Криму втратили значну частину своїх спроможностей. За його словами, за «Стратегією-2035», «ми захищаємо прибережні води України та наші інтереси у виключній морській економічній зоні, відновлюємо морську інфраструктуру, виховуємо мотивований персонал, створюємо пакет соціальної підтримки задля того, щоб наші ВМС повністю могли сконцентруватися на перемозі та ефективному захисті наших національних інтересів».

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...