Військові заколотники в М’янмі за добу вбили понад 80 протестувальників проти державного перевороту

У М’янмі за добу при зіткненнях між протестувальниками і силовиками загинули 83 людини. Про це повідомляє DW з посиланням на Асоціацію допомоги політичним в’язням у країні, зазначають Патріоти України. Станом на 10 квітня кількість загиблих під час протестів проти військового перевороту у М’янмі досягла 701 людини.

Силовиків М’янми звинувачують у використанні проти демонстрантів важкої зброї, серед якої реактивні гранати і міномети. Уточнюється, що ця інформація не підтверджується з незалежних джерел.

Повідомляється, що 3102 людини перебувають під арештом, 63 із них — вже засуджені до тюремного ув’язнення. Також видано 656 ордерів на арешти.

Як відомо, 1 лютого у М’янмі стався військовий переворот, там оголосили режим надзвичайного стану на рік. Військові заявили, що президент країни Він М’їн і держрадниця Аун Сан Су Чжі були затримані у відповідь на «фальсифікацію виборів», які відбулись у листопаді 2020 року.

Переворот викликав численні протести, які подавлялися з допомогою військової сили. 3 березня у М’янмі був «найкривавіший день»: силовики вбили кілька десятків протестувальників.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...