Військові заводи працюють у три зміни: РФ накопичує ракети, аби завдати масованого удару по Україні, - Повітряні сили

Російська окупаційна армія накопичує ракети, щоб вчинити черговий масований обстріл України. Ворог, як і раніше, прагне знищити критичну інфраструктуру нашої країни. Для оперативного поповнення резервів військові заводи РФ працюють у три зміни. Про це в ефірі телемарафону розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передають Патріоти України.

За його словами, здійснюючи одиночні ракетні атаки, ворог не досягає потрібного ефекту. Сили протиповітряної оборони концентруються на усіх цілях і знищують російські ракети.

"Ворогу бачив, що ефекту від одиночних ударів не так багато. Якщо летить невелика кількість ракет, вони будуть обов'язково збиті, так само, як і "Шахеди". Велика концентрація уваги на невеликій кількості озброєння – збивається близько 100%", – сказав Ігнат .

Тому путінські терористи вирішили завдавати масованих ракетних ударів, зокрема по об'єктах критичної інфраструктури. Для цього у РФ посилено працюють над поповненням запасів ракет.

"Коли масовані обстріли, яких у жовтні було чотири, ворог кілька місяців накопичував свої кошти. Там у три зміни військові заводи працюють, щоб хоч якось поповнити "Калібри", які вони досі виготовляють. Так само ракети Х-101. Ймовірно, вони накопичують певний запас, щоб бити залпом. Це не виключено. Ворог не залишив своїх планів знищити нашу критичну інфраструктуру", – зазначив Ігнат.

Ігнат також прокоментував загрозу від балістичних ракет, які Іран, ймовірно, має намір поставити Росії. За його словами, таким ракетам протистояти складніше, адже для ліквідації балістичної цілі потрібна велика кількість протиракетних засобів.

Водночас спікер командування Повітряних сил закликав не панікувати через це, адже Росія від початку війни обстрілювала Україну балістичними ракетами, зокрема, "Іскандерами".

"Протистояти балістиці не так просто. Протистояти, як уже казали, потрібно превентивно. Найкраще знищити ракети або на шляху, або на старті, або на позиціях. Балістична ракета – це вид озброєння, який може збиватися лише достатньою кількістю засобів протиракетної оборони. Яка кількість Іран постачатиме в РФ наразі невідомо. Але саме балістичні ракети "Іскандер-М" із перших днів застосовувалися по Україні. Тому не варто робити якихось сильних панічних настроїв, бо є певний план дій", – сказали у Повітряних силах ЗСУ.


Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу, - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...