Військові ЗСУ показали унікальний ворожий трофей – "сухопутний корабель", з якого втекли росіяни (фото)

Військові 93-ї механізованої бригади "Холодний Яр" показали рідкісний трофей, який вдалося захопити біля Тростянця Сумської області, передають Патріоти України.

Мова йде про російський БТР, на якому встановлена автоматична корабельна пушка "Босфор" 30-міліметрового калібру. Вона здатна вражати броньовані цілі на відстані до 2 км та стріляти осколково-фугасними зарядами до 4 км. Про це для ТСН.ua розповіла прессекретарка цієї бригади Ірина Рибакова.

"Цей БТР наші військові захопили після того, як противник втік. Крім БТР були танки, САУ, БМП. Цей БТР був на ходу, але корабельна пушка мала ушкодження. Військові самотужки відремонтували її, хоча це було важко – профільної літератури або інструкцій ніде не було. Можу сказати, що це – перший БТР з таким озброєнням, тепер він воює проти окупантів", - повідомила пані Ірина.

Своєю чергою, військовий експерт Петро Черник розповів, що це дійсно унікальний трофей."Таких машин у росіян неймовірно мало. Рахунок йде не на десятки, а поштучно. Це якісна добротна розробка. Якщо Росія кидає в бій в Україну такі одиничні глибокомодернізовані комплекси, це є свідченням того, що вони починають відчувати справжній голод якісної зброї. З одного боку – це і добра, але і погана новина одночасно. Чому добра? Нас не може не тішити, що у противника починається голод, нестача серійних машин. Це стратегічно добра новина. А погана новина в тому, що противник готовий застосовувати абсолютно все, то це означає, що він не буде здаватися. З одного боку – він видихається, з іншого – готовий йти на все", - каже експерт.

За словами Черника, якщо озброєння, призначене для кораблів, ставиться на сухопутну техніку, то це означає, що росіяни шукають можливості для нарощування свого бойового потенціалу. "А добра новина для нас в тому, повторюсь, що росіяни відчувають голод", - резюмував експерт.

В той же час, ще один військовий експерт, Ігор Романенко, каже, що таке озброєння варто вивчати в бойових умовах. "Це треба для розвитку свого озброєння, такі трофеї завжди корисні та цікаві. Але треба пам'ятати і про те, що у деяких російських розробок неефективності та шкоди буває набагато більше, ніж користі", - кажеРоманенко.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...