"Військової допомоги окупантам вже не буде": У ЗСУ пояснили, чому російське командування втекло з Херсону

Військове командування російських загарбників тікає з тимчасово окупованого Херсону. Це означає, що наступ ворогу менш важливий, ніж збереження власних життів, передають Патріоти України.

Логістичні маршрути, які перерізали ЗСУ, не витримають перевезення важкої техніки та підтягування резервів, тому в Херсонській області для росіян такої військової допомоги вже не буде.

Про це повідомила керівниця прес-центру сил охорони і оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону. "Скоріш за все, це (втеча командування РФ - ред.) означає, що комусь треба зберегти своє життя і комусь дуже лячно за свої перспективи. І усвідомлення того, що наш вогневий контроль над транспортними та логістичними артеріями потужній і невідворотній", - пояснює Гуменюк.

При цьому вона зазначила, що окупанти, намагаючись використовувати мости для перевезення легкою автотехнікою своїх "безцінних" життів, вони все ж таки ризикують.

"Бо розуміють, що ушкодження, які ми завдаємо, достатньо красномовні. Тобто, не витримають ці логістичні маршрути перевезення важкої техніки та підтягування резервів, допомоги військової такої вже не буде", - підкреслила Гуменюк.

Речниця ОК "Південь" переконана, що збереження своїх життів для окупантів важливіше, аніж наступ у Херсонській області.

"В умовах сучасного ведення бою та управління (все ж існує дистанційне управління військами) вони зможуть зараз використовувати та будуть намагатися, але те, що їх не настільки цікавить результативність цієї операції, а збереження своїх життів, то це очевидно", - пояснила Гуменюк.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...