Військової сили не буде? Генерал США розповів, яку відповідь дадуть на застосування РФ ядерної зброї в Україні

Військової сили не буде: у США розповіли, яку відповідь дадуть на застосування РФ ядерної зброї в Україні

Захід, швидше за все, не відповість військовою силою, якщо Росія застосує ядерну зброю. Про це каналу RTVI розповів бригадний генерал у відставці, колишній військовий аташе у посольстві США у Москві Кевін Райан, передають Патріоти України.

На його думку, чіткої інструкції по відповіді на ядерний удар немає. Відповідь Заходу на можливий ядерний удар Москви не має практичної ідеї під собою, додав військовий.

США можуть зробити кілька можливих дій при даному розвитку подій:

  • разом із союзниками поставити Україні озброєння, які раніше не передавали. Мова може йти про зброю дальньої дії;
  • збільшити кількість тренувальних проєктів із ЗСУ;
  • США можуть змінити позицію щодо присутності своїх військових в Україні — відправити їх як радників, тренувальний чи медичний склад.

Райан вважає, що США здатні розмістити американських військових у тилу для забезпечення безпеки ланцюжків постачання та територій, що прилягають до українського кордону.

Захід також міг би швидко надати медичну допомогу після ядерного удару, підготувати спецкостюми, які захистять шкіру від радіоактивних частин.

За словами ексвійськового аташе, реакція країн Заходу залежатиме і від того, як саме РФ застосує ядерну зброю. "Якщо буде використано зброю в якомусь обмеженому форматі, без людських жертв, то, напевно, це не спровокує якоїсь стратегічної відповіді", — сказав генерал-відставник.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...