Шантаж набирає обертів: Військову техніку "кадирівців" перекидають із Чечні до кордонів України (відео)

У Мережі з’явилося відео, яке свідчить про те, що Росія перекидає техніку з Чечні ближче до кордонів України. Про це повідомляє Conflict Intelligence Team (CIT), зазначають Патріоти України.

Команда CIT з’ясувала, що ролик був знятий 2 лютого недалеко від російського міста Прохолодний, в Кабардино-Балкарії. Там була помічена колона військової техніки, характерна для росгвардіі. За даними розслідувачів, вона рухалася в північно-західному напрямку.

У колоні були, зокрема, БТР-80, бронеавтомобілі “Тигр” і “Урал-ВВ” з символікою 141 спеціального моторизованого полку імені Ахмата Кадирова, відомого як полк “Північ”. Зазначається, що він входить до складу військ нацгвардії Росії і дислокується в Грозному.

Також CIT отримав у своє розпорядження кадри зі Ставропольського краю поблизу Невинномиська, звідки до України – близько 500 км. Розслідувачі уточнили, що там видно бронеавтомобілі “Патруль” і “Горець”, які також їхали в північно-західному напрямку. Такі машини знаходяться на озброєнні грозненського ОМОНу.

Автори розслідування підкреслили, що не знають, чи дійсно військові колони рухалися до окупованого Криму або кордонів України. Однак додали, що чеченські росгвардійці, які підпорядковуються Кадирову, рідко залишають республіку. Крім того, в 2014 році “кадирівців” уже відправляли на Донбас.

“Якщо “кадирівців” залучать до можливого наступу на територію України, це означає значно менший контроль за дотримуванням законів війни і ставленням до мирного населення”, – упевнені в СІТ.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...