Військовий дезертирував до росіян та став "чиновником"

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовому, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога. Імовірно, йдеться про 2022 рік, зазначають Патріоти України.

"Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом, очоливши створену окупаційною владою Кислівську сільську раду Куп’янського району на Харківщині", — повідомили у ДБР.

Нагадаємо, у 2022 році село Кислівка було окуповане, восени ЗСУ змогли його звільнити. Зараз там проходить лінія фронту, ворог намагається захопити Кислівку та сусідню Котлярівку, аби наступати на Куп'янськ.

Чоловіку повідомили про підозру у дезертирстві та державній зраді (ч. 4 ст. 408, ч. 2 ст. 111 КК України). Якщо його провина буде доведена в суді, йому загрожує до 12 років тюрми.

На брухт: Українські захисники знищили ворожий танк у Вовчанську та показали ефектне відео

четвер, 16 травень 2024, 17:23

Українські захисники знищили у вовчанську ворожий танк Т-72. Результатами роботи вони поділились у мережі. "У Вовчанську прикордонники бригади "Сталевий кордон" спільно з Силами оборони минулої доби вразили ворожий танк Т-72", - йдеться в повідомленні....

Стан важкий: На прем'єра Словаччини чекає ще одна операція

четвер, 16 травень 2024, 16:30

Прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо очікує ще одна операція, проте з його ліками можуть виникнути проблеми. За даними видання, Фіцо очікує операція на стегні. Водночас видання повідомляє, що у прем'єра Словаччини була кровотеча в черевній порожнин...