Військовий експерт дав прогноз, скільки може тривати наступ росіян на сході України

Військовий експерт Олег Жданов в ефірі «Єдиного марафону» оцінив ситуація, яка зараз склалася в гарячих точках. Він заявляє, що для того, щоб захопити Донбас, дійти до Одеси чи Придністров’я, як планують росіяни, треба угруповання до 200 тисяч, якого у Росії немає, тож це більше політичні заяви про наміри, а їх реалізувати неможливо, передають Патріоти України.

Окрім того Жданов зазначає, що наступальна операція від росіян може тривати 14-16 днів, більше не витримає жодна країна світу. Тож, він переконує, що від 19 квітня, коли почався наступ, потрібно, щоб минуло 7 -10 день і буду видно, де вони зупиняться, яких цілей досягнуть. За такий час, каже експерт, війська будуть виснажені, тож потрібно буде перегрупування як їм, так і нам. Але він зазначає, що українські військові отримавши допомогу із Європи, вже тоді зможемо планувати контрнаступальну операцію.

А ось боятись, що росіяни почнуть бомбардувати конвої, які і везуть цю допомогу для України не варто. Жданов нагадує, що такі «лякали» від Росії звучать вже від початку війни, але досі не здійснили. До того ж, конвої дуже професійно і добре маскуються, і росіяни не мають можливості їх відстежувати.

А от щодо можливих терактів, які можуть влаштувати в Росії, щоб мобілізувати своїх людей на війну в Україні, експерт каже, що це цілком ймовірний сценарій. Але він може зіграти не на руку їм. Бо з оголошенням мобілізації може початись паніка. До того ж, цей резерв буде готовий до війни лише за три місяці, адже росіяни самі запевняють, що воюють вже не з Україною, а з самими НАТОвськими військами.

Джерело: ТСН.ua

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...