Військовий експерт назвав причину, чому США та інші західні союзники не дають Україні достатньо зброї

В країнах НАТО розгортається виробництво зброї та доозброєння армій.

Військовий експерт Олег Жданов розповів, чому США та інші західні союзники не дають Україні достатньо зброї для деокупації захоплених РФ територій. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України.

"Справа у тому, що ніхто не хоче нехтувати власною безпекою. На фоні нашої війни усі згадали про власну армію. Ой, а що у нас? От за цим принципом тепер усі європейські країни вимагають гарантії безпеки. Яскравий приклад був із Польщею, коли Німеччина їм пообіцяла замість танків Т-72, які вони передавали нам, танки "Леопард". А в результаті - Німеччина фактично кинула Польщу. І ці танки потрапили до Греції, а не до Польщі.

Тому сьогодні Польща закуповує американські танки "Абрамс". Але віддала вона понад 200, а отримувати буде по 20 штук кожний квартал. Те ж саме і Словаччина. Вона готова передати винищувачі МіГ-29, але до приходу F-16, які вони купили у США, вони хочуть, щоб хтось гарантував їм, що закриє їхнє небо. Ось у чому проблема",- пояснив Жданов та додав, що те ж саме і зі Сполученими Штатами.

За його словами, США можуть нам сьогодні передати необхідну кількість техніки, але вони не зможуть розгортати війська для яких ця техніка стоїть на зберіганні.

"Вони запускають виробництво зброї. Проблема у тому, що всі злякалася небезпеки і ніхто не хоче знижувати рівень захищеності власної держави", - резюмував військовий експерт.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...