Військовий експерт назвав терміни, коли Україна отримає потужні ракети ATACMS

Збройні сили України можуть отримати ракети ATACMS дальністю ураження цілей до 300 кілометрів для реактивних систем HIMARS до кінця серпня. Такий прогноз зробив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

"Я не виключаю, що ми можемо отримати саме цю зброю вже у кінці серпня. Чому б і ні?" – задався він питанням. "Ми вже отримуємо перший пакет допомоги. Серед боєприпасів, про які ми знаємо, є реактивні боєприпаси до М142 HIMARS, а також для ствольної артилерії. Можуть бути й інші позиції, про які не повідомляли у відкритих джерелах", – додав експерт.

За його словами, питання поставки ракет ATACMS стоїть "дуже гостро". "Тиск не тільки з боку політичних сил у Вашингтоні, а ще й з Пентагону. У нього є вплив на ухвалення таких рішень. Тому я не виключаю, що вже у серпні ми побачимо ці ракети", – заявив Коваленко.

Джерело: 24 канал

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...