"Нічого дивного в цьому немає": Військовий експерт оцінив доцільність виходу ЗСУ із Сєвєродонецька

Виведення ЗСУ їз Сєвєродонецька - це правильне рішення, яке було ухвалено виходячи з військової доцільності. Українські захисники перейшли на більш вигідні для оборони рубежі і для використання своїх переваг. Таку думку висловив військовий експерт Сергій Грабський, передають Патріоти України.

"Рішення було ухвалено, і я вважаю, це було правильно. Я неодноразово говорив, що ми не будемо чіплятися за кожен клаптик землі і будемо виходити з системи військової доцільності. Тобто Сєвєродонецьк як об'єкт виконав своє завдання. Розуміючи те, що противник, незважаючи на шалені втрати, не зважаючи на нестачу персоналу, озброєння і бойової техніки, шалено продовжує збирати (сили) і наступати в цьому напрямку... Було ухвалено рішення перейти на більш захищені позиції. Якими будуть ці позиції - час покаже, але таке рішення є", – зазначив він.

Експерт акцентував, що Україна протистоїть серйозному ворогові та повинна використовувати всі свої переваги на цій війні. "Ще раз підкреслюю, відхід це такий же маневр, передбачений військовими статутами, бойовими статутами, як і наступ, обхід і оточення. Тобто, нічого дивного в цьому немає. Це війна", - додав Грабський.

Джерело: Радіо НВ

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...

Вже третя атака за останній час: Безпілотник вдарив по ЗАЕС – МАГАТЕ

четвер, 18 квітень 2024, 23:50

Зранку 18 квітня дрон атакував навчальний центр Запорізької атомної електростанції. Про це повідомляє пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), передають Патріоти України. Повідомляється, що обійшлося без пошкоджень та людських жерт...