Що означає для Росії ліквідація її генералів в Україні: Жданов вказав на ключові нюанси

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну було ліквідовано сімох генералів РФ. Для порівняння: за 10 років війни в Афганістані вбито було п'ять радянських генералів, передають Патріоти України.

Ліквідовані в Україні російські генерали:

  • Магомед Тушаєв;
  • Андрій Суховецький;
  • Віталій Герасимов;
  • Андрій Колесніков;
  • Олег Мітяєв;
  • Андрій Мордвичев;
  • Якова Рязанцев.

Навіть якщо порівнювати з Другою Світовою війною це число величезне, пояснює "Новостям Донбасса" військовий експерт Олег Жданов.

Як відомо, генерал - це вище військове звання в РФ, на одного такого припадає дивізія загальною чисельністю до 15 тисяч військових. Основною причиною високої смертності серед генералів в Україні Жданов називає погане постачання і комунікацію.

"Для того, щоб мати реальну картину Генеральний штаб Росії змушує органи управління дивізією висуватися якомога ближче до військ, щоб була реальна картина. Також вони змушені бути силою наказу і примушувати особовий склад до участі в бойових діях, а тому вони змушені перебувати якомога ближче до місця ведення бойових дій. Відповідно, вони потрапляють під вогневе ураження ЗСУ", - пояснює він.

Ліквідацію в Україні семи російських генералів експерт називає колосальною втратою для стани-агресора. За його словами, армія РФ побудована за жорстким принципом єдиноначальності - роль командира в системі управління визначальна.

"Його смерть - це трагедія для особового складу. Навіть якщо буде призначений заступник, то він може не користуватися таким авторитетом, у нього немає таких ділових якостей, як були у його попередника. І, відповідно, людина починає приймати рішення зовсім в іншому стилі, що дуже погано позначається на керованості військами й на виконанні ними бойових завдань", - резюмував він.

За оцінками Генштабу, станом на ранок 27 березня загальні втрати особового складу РФ в Україні становлять близько 16,6 тисячі осіб.

Семеро солдатів армії РФ відмовилися від виконання бойового завдання (аудіо)

вівторок, 7 травень 2024, 20:18

Семеро російських солдатів, які нині перебувають у селі Новоборове на Луганщині, відмовились від виконання бойового завдання. Про це стало відомо із перехопленої розмови, аудіозапис якої опублікувало Головне управління розвідки Міноборони України, пере...

Речник Повітряних сил ЗСУ розповів про ситуацію з боєприпасами для Patriot та IRIS-T

вівторок, 7 травень 2024, 20:03

Речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш розповів про запаси боєприпасів для систем протиповітряної оборони Patriot та IRIS-T, передають Патріоти України. "Звичайно, це не нуль. Ви бачили під час останньої комбінованої атаки – ми збили вел...