Військовий експерт розповів, чому ППО не завжди збиває ракети, якими РФ бомбардує Київ

Коли Росія зазнає невдач на фронті, вона починає бомбардувати Київ. В Україні немає ефективних систем протиракетної оборони, а тому росіянам вдається досягати своїх цілей. Про це в інтерв'ю "Україна 24" сказав військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Коли в України з'являються успіхи на фронті, а у РФ - великі невдачі, зокрема в тій самій Луганській області, починається серія ракетних ударів по Києву чи Київській області. Згадайте, як потопили ракетний крейсер "Москва", то Київ бомбили два дні поспіль. Тобто це схоже на системну відповідь з боку РФ та спроба нанести шкоду транспортній інфраструктурі", - сказав Жданов.

Військовий експерт зазначив, що в України є проблеми із визначенням ракет російських окупантів. "Щодо ППО, то у нас немає протиракетних систем оборони. У нас є протиповітряна система оборони. І вона не завжди може впоратись з ракетами. Ефективність протиракетної оборони у тих комплексах, які є в Україні, дуже незначна. А тому велика частина ракет, на жаль, досягає своєї цілі.

Іноді нам вдається збити їх на підльотах. Були такі випадки, коли удари були нанесені на заході та в центрі України, їх вдавалось збити. Там рівнинна місцевість і радари можуть бачити ці ракети з більшої відстані та встигають відреагувати. Їх же мало побачити, потрібно, щоб наша ракета встигла її перехопити", - пояснив Жданов.

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...