Військовий експерт розповів, чи можливе захоплення Луганщини і чим це загрожує

Наразі ймовірність оточення українських військ у Луганській області низька. Хоч є просування противника у напрямку Слов'янська на Донеччині, але у напрямах Бахмута і траси Лисичанськ-Бахмут навпаки ЗСУ відсувають окупантів у напрямку Попасної. Про це в інтерв'ю ТСН.ua розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Тут все залежить від стійкості оборони і тих обставин, які складаються на лінії зіткення", - наголосив експерт. За його словами, обстановка на полі бою може змінюватися у будь-яку мить. Як приклад навів Сєвєродонецьк: "Десь ми чимось поступилися, а дещо відвоювали. Лінія зіткнення з росянами постійно рухається в обидва напрямки".

Експерт додає, що наразі українські військові повністю контролюють промзону в Сєвєродонецьку: "Незважаючи на те, що противник намагається з півдня відрізати місто від річки, у нього поки що нічого не виходить".

Жданов зауважує, що Лисичанськ географічно набагато краще розташований, ніж сам Сєвєродонецьк: місто на високому березі річки і з нього можна зробити форпост.

"З військової точки зору це (захоплення Луганщини - Ред.) не несе такої великої загрози. Так, буде прикро, що ми втратимо частину території, але з політичної токи зору це буде такий програш. Бо Росія буде намагатися зробити з цього захоплення таку помпу, що вони перемогли, вони звільняють "ЛНР", яку вони визнали напередодні війни. Ось в цьому сенсі так. Що стосується продовження бойових дій, то немає сумнівів, що російські війська продовжть наступ на Донецьку область. Ці дві області для них є гловними. Скріш за все, головний напрямок наступу буде на Краматорськ з метою або витіснення наших військ з Донецької області, або спробою оточення між Краматорськом, Слов'янськом і Лиманом", - розповів експерт.

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...