Військовий комісар заявив, що Білорусь може закрити кордони для чоловіків - режим вже заперечує

Військові заявляють, що режим диктатора Лукашенка готується до закриття кордонів для чоловіків, які не пройшли всі необхідні військові перевірки. Водночас на офіційному рівні білоруські чиновники відмовляються це визнавати, передають Патріоти України.

Нещодавно з'явилась інформація про те, що Білорусь привела у бойову готовність артилерійські частини. Окрім того, військовий комісар Брестській області Олег Коновалов констатував, що після завершення звірки даних у регіоні влада уточнила інформацію щодо 97% військовозобов'язаних. Це свідчить про те, що Білорусь, ймовірно, готується до воєнних дій. Про це інформує 24 Канал з посиланням на білоруських чиновників.

Незгодних з режимом очікує покарання

Також Коновалом розповів, що очікує на тих декількох відсотків військовозобов'язаних, яких не перевірили. Військовий припустив, що у недалекій перспективі Лукашенко може закрити кордони для таких громадян.

Щодо тих неповних 3%, які не пройшли звіряння, до кінця січня (2023 року – 24 Канал) ми готові попрацювати з цими людьми. Ну, а починаючи з лютого місяця, для тих людей, які не пройшли звіряння, очевидно, будуть застосовані обмеження на виїзд з Білорусі й, можливо, якісь ще обмеження, – сказав він.

Зазначмо, що провести звірку даних військовозобов'язаних ще на початку жовтня 2022 року доручив сам Алєксандр Лукашенко. Ці заходи завершились відносно нещодавно – 7 січня.

Що сказали на це у міністерстві оборони Білорусі

У міноборони країни держави-посіпаки Росії заявляють, що у цих заходах взяли участь 95% військовозобов'язаних. Також там запевнили, що перевірки мають винятково плановий характер та "робота дозволила уточнити в громадян інформацію, необхідну в умовах військово-політичної ситуації, що складається".

Однак ЗМІ акцентують на тому, що такої масштабної звірки даних останніми роками в Білорусі не було. У Білорусі завершено заходи перевірки облікових даних військовозобов'язаних, які проводилися з середини жовтня по грудень 2022 року. Громадяни нашої країни з розумінням поставилися до заходів щодо зміцнення обороноздатності держави, – йдеться у заяві пресслужби.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...