Вікно для вторгнення Росії в Україну залишається відкритим: У США заявили, що Путін шукає привід

У США заявили, що російська влада продовжує робити неправдиві заяви, які згодом можуть бути використані як привід для вторгнення в Україну, передають Патріоти України.

Зокрема, офіційний представник Держдепартаменту Нед Прайс заявив, що в Штатах стурбовані заявою президента Росії Володимира Путіна про те, що на сході України нібито відбувається "геноцид" щодо російськомовних жителів регіону, а також про те, що Вашингтон і Київ можуть використовувати біологічну або хімічну зброю для атаки на території, які контролюють проросійські сепаратисти на Донбасі. Прайс назвав ці твердження "абсолютно помилковими", передає Голос Америки.

Прайс додав, що російських військ на кордоні з Україною стає "більше, а не менше, і вони висуваються на бойові позиції". Представник Держдепартаменту не виключив можливість того, що вторгнення відбудеться після Олімпіади.

"Це (вторгнення, - ред.) може статися завтра, це може статися наступного тижня. Це може статися до закінчення Олімпіади. Це може відбутися після завершення Олімпійських ігор", – сказав Прайс.

У свою чергу, прессекретар Білого дому Джен Псакі заявила, що дезінформація, яку поширюють російські ЗМІ - це спосіб знайти брехливий привід для вторгнення в Україну. За її словами, зокрема, йдеться про історію про виявлення масових поховань мирних жителів, нібито вбитих українськими військовими на Донбасі.

Псакі нагадала, що президент Джо Байден і держсекретар Ентоні Блінкен заявили, що напад Росії може статися в будь-який час, його буде здійснено під сфабрикованим приводом.

"Ми бачили, як ця тактика використовувалася в минулому (...) Ми очікуємо цілої низки помилкових повідомлень і приводів, які можуть передувати вторгненню", - зазначила Псакі.

За її словами, вікно для можливого вторгнення Росії в Україну залишається відкритим, а російські війська як і раніше сконцентровані поруч з українським кордоном попри заяви Кремля про відведення частини військовослужбовців з регіону.

"Є те, про що Росія говорить, і те, що Росія робить, і ми дуже уважно стежимо за тим, які кроки вони роблять на кордоні", – сказала прессекретар Білого дому.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...