Вікно можливостей для Росії почало закриватися: Експерт розповів про найважчий період для ЗСУ

Вікно можливостей для Росії проводити масштабні наступальні дії почало закриватися після ухвалення пакету допомоги з боку Сполучених Штатів Америки. Тож у цьогорічній кампанії найважчий період для ЗСУ уже минув. Таку думку висловив старший аналітик Благодійного фонду “Повернись живим” і головний консультант Національного інституту Стратегічних досліджень Микола Бєлєсков в інтерв’ю “Радіо Свобода”, передають Патріоти України.

“Те, що росіяни почали спробу проводити наступ на північ та північний схід від Харкова 10 травня, а не в кінці травня чи на початку червня, показувало те, що навіть росіяни розуміють, що після схвалення американського пакету допомоги на 2024 рік Сили оборони України, в принципі, отримали ті засоби і спроможності, які дозволятимуть проводити успішну, більш-менш, стратегічну оборонну операцію. Тому так, на сьогоднішній момент, про цей рік ми можемо говорити з відносною впевненістю, з точки зору виконання саме завдань в обороні”, - зазначив він.

При цьому Микола Бєлєсков наголосив, що в умовах браку боєприпасів через затримку із допомогою від США на окремих ділянках фронту перевага противника у вогневій могутності була навіть не 1 до 10, а 1 до 20.

“Лінія фронту мала би пролягати десь західніше або північніше того, де вона пролягає зараз. Тому можемо сказати, що Сили оборони України, особливо в цей важкий період із січня по квітень, продемонстрували неможливе. Тобто так, ми, звичайно, змушені були відходити, були певні втрати, але з тими силами і засобами, які ми мали в своєму розпорядженні, будь-яка математична модель, я думаю, показала б набагато гірші результати, ніж ті, де ми є зараз, на сьогодні”, - підсумував він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...