Віктор Ющенко розповів, з якого дива дав інтерв'ю Russia Today для пропагандистського телефільму

Оточення колишнього президента України Віктора Ющенко повідомило журналістам, що автори пропагандистського фільму російського державного каналу Russia Today ввели його в оману. Про це повідомляє ВВС Україна з посиланням на джерела наближені до експрезидента, зазначають Патріоти України.

Інтерв’ю Ющенка опинилось у фільмі RT "Україна - вічне сьогодення", бо автори стрічки "ввели в оману експрезидента і його помічників".

За словами джерел, знімальна група не повідомила про те, хто насправді причетний до створення фільму і де він буде демонструватися. А також сказали неправду про учасників фільму.

У фільмі слова Ющенка вмонтовані в контекст тез про залежність української політичної системи від допомоги Заходу, передусім, Сполучених Штатів. Сам президент розповідає про те, якою Україна була після розпаду СРСР та з якими труднощами зустрілась в економіці та внутрішній політиці.

Нагадаємо: Російський державний канал Russia Today показав 7 листопада фільм "Україна - вічне сьогодення", опублікований ще 24 серпня. Головним наративом фільму були аргументи, що Україна є неспроможним державним утворенням (failed state).

У ньому також взяли участь проросійський блогер-утікач Анатолій Шарій та Ренат Кузьмін, політик з проросійської партії "Опозиційна платформа - За життя".


"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...