"Вікторе, ти знаєш, що в Маріуполі?": Зеленський емоційно звернувся до угорського прем'єра

Україну в Європейському Союзі прямо підтримують деякі країни, з іншими можна знайти спільну мову, і лише Угорщина повинна визначитися - з ким вона (або з українцями, або з російськими агресорами). Про це в зверненні до Євроради заявив президент Володимир Зеленський, передають Патріоти України.

І попутно український лідер також жорстко розкритикував угорського прем'єра Віктора Орбана. Крім того, Зеленський також сказав, що був на набережній Дунаю в Будапешті, де розташований меморіал у вигляді металевих черевиків людей, яких вбили нацисти під час Другої світової війни.

"Послухай, Вікторе. Знаєш, що відбувається в Маріуполі? Будь ласка, якщо зможеш, сходи на свою набережну. Подивися на те взуття. І ти побачиш, як масові вбивства можуть повторюватися в сучасному світі. І це сьогодні робить Росія. Та ж сама взуття в Маріуполі. Там такі ж люди. Дорослі і діти, і бабусі, і дідусі. Їх там тисячі. І цих тисяч вже немає. А ти вагаєшся, вводити санкції чи ні, пропускати зброю (Україні через Угорщину, – Главред) чи ні, торгувати з Росією чи ні", - сказав Зеленський.

Литва передала Україні партію БПЛА і систем для протидії дронам

п’ятниця, 17 травень 2024, 16:57

Литва передала Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійшли боєприпаси, дрони й антидрони, повідомляють на сайті Міноборони країни в п’ятницю, 17 травня.Україна також отримала патрони 5,56×45 мм, генератори на 100 кВт і розкладні ліжка. У ...

"Є й інші плани": Угорщина наклала вето на підтримку формули миру Зеленського у Раді Європи

п’ятниця, 17 травень 2024, 16:42

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто виступив проти резолюції Ради Європи щодо безальтернативності мирного плану України. "Раді Європи зараз 75 років, це могло б бути чудовою платформою для укладання миру, але після виключення росіян ця можл...