"Вільха-М" дістане до Криму: Україна збільшить дальність ударів високоточних ракет

В Україні модернізують високоточні ракети "Вільха-М" з метою збільшення дальності застосування до 150 кілометрів, передають Патріоти України.

Випробування далекобійних ракет буде прямо на полі бою, розповів перший заступник голови Національної асоціації оборонної промисловості України Іван Вінник, пише The War Zone.

"Скажімо так, сподіваюся, якраз до широко передбачуваної дати контрнаступу на півдні в бік Азовського моря", — підкреслив він.

Що відомо про ракету Вільха-М

Це модифікована 7,6-метрова ракета для РСЗВ "Смерч". Дальність польоту становить 110 км.Боєголовка масою 220 кг може вражати цілі з великою точністю.

Точність РСЗВ підвищують так звані "газові коригувальники", які використовуються для наведення ракет на ціль з використанням GPS. Україна продовжує виготовляти ракети Вільха-М невеликими партіями.

Як уточнює The War Zone, дальність американських GMLRS складають близько 80 км.


Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...