Вілли в Швейцарії і яхти на Лазурному Березі: Спливли вражаючі подробиці про майно Коломойського

У рідної сестри мільярдера Ігоря Коломойського Лариси Черток знайшли вілли в Швейцарії і яхти на Лазурному Березі. При цьому бізнесу, щоб на все це заробити, у неї та її чоловіка немає. Про це свідчить реєстр компаній України і судовий аудит фінансів Коломойського, який провела американська консалтингова компанія Kroll, повідомляє Центр розслідування корупції та організованої злочинності, передають Патріоти України.

"Черток через адвоката відмовилася коментувати ділові стосунки з Коломойським. Але список її майна та інвестицій вказує на їхню тісну співпрацю. Черток управляє сімейною консьєрж-службою для надбагатих людей і має стосунок до художньої галереї в женевському Старому місті, клієнти якої – теж багатії. Черток очолює нішеву компанію Сad Cool, яка допомагає заможним людям витрачати гроші. За інформацією англійського адвоката, який причетний до позову проти Боголюбова, Cad Cool "дійсно є бізнесом Коломойського, послугами якої користуються члени його сім'ї та друзі", – сказано в публікації.

Будинок біля озера на 1200 квадратів

Компанія Сad Cool займається організацією елітного відпочинку – дає в оренду літаки і вертольоти, автомобілі Aston Martin, Lamborghini, Porsche і Ferrari. Також через неї можна орендувати яхту з капітаном для прогулянок по Женевському озеру.

Будинок Черток площею 1200 квадратних метрів розташований на березі озера в елітному женевському районі Аньєр. Його побудували за індивідуальним замовленням в 2008 – 2010 роках. "На супутникових знімках видно, що поряд з будинком пришвартовані три моторні яхти. За даними аудиторського звіту Kroll, Черток купила віллу за $32 млн. Їй також належить квартира в Женеві вартістю $6 млн. Але прописана Черток в іншому дорогому заміському будинку у Франції, який належить SCI Мedal Коломойського. Про це свідчить звіт Kroll і документи французької компанії", – сказано в розслідуванні.

До 2016 року їй належав 51 відсоток акцій кіпрської фірми Titan Fleet Holdings Ltd., якій, в свою чергу, належить французька яхтова Titan Fleet Management Sarl зі штаб-квартирою на французькому курорті Гольф-Жюан в Кот д'Азур. "Зараз Titan Fleet здає в оренду п'ять супер'яхт, три з яких виставлено на продаж за понад 40 млн євро", – йдеться в матеріалі.

Допомагала Коломойському укладати угоди

У публікації сказано, що Черток допомагала Коломойському здійснювати різні операції. Наприклад, в 2007 році вона розписалася як свідок покупки частки в Central European Media Enterprises Ltd. за $110 млн. Ця угода допомогла Коломойському в подальшому заволодіти українським телеканалом "1+1".

А в 2004 році вона заснувала швейцарську фірму Gehold SA, яка приватизувала частку в найбільшому українському гірничодобувному підприємстві "Суха Балка", а також ще в одній фірмі. Надалі право власності на "Суха Балку" консолідували під керуванням офшорної Palmrose Ltd., яку контролювали бізнесмени Коломойський і Боголюбов.

Внесок у мистецтво

Як з'ясували журналісти, сім'ї Коломойського належить елітна арт-галерея Artvera's в самому серці старої частини Женеви. "Лариса Черток – один з власників", – сказала директор галереї Софія Комарова журналістам OCCRP. Її слова підтверджують внутрішні листи, з якими ознайомилися журналісти.

Арт-галерея фігурує на сайті Cad Cool, а серед її клієнтів сім'я і партнери Коломойського. Комарова визнала, що у Коломойського є приватна колекція, яка зберігається окремо від галереї. Українські прокурори стверджують, що олігархові належать кілька робіт Пабло Пікассо. У 2016 році газета Wall Street Journal писала, що Черток продала картину Едварда Мунка "Дівчата на мосту" на аукціоні Sotheby's приблизно за $54,5 млн, купивши її в 2008 році за $30,8 млн.

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...

"Я ніколи не жалкую про минуле": Буданов пояснив свою заяву про ЗСУ в Криму

вівторок, 23 квітень 2024, 8:24

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що на нього планують черговий замах в інтересах росіян, передають Патріоти України. Пряма мова: Там вони зараз планують дещо (замах - ред.), але, як і минулі рази, все в них не вийде... ...