Вільних місць стає все менше: Поранених окупантів розвозять щонайменше в 50 госпіталів по всій Росії

Як мінімум 50 військових шпиталів та цивільних лікарень по всій Росії приймають російських окупантів, поранених на війні в Україні, повідомляють Патріоти України.

Журналісти зазначають, що з перших днів війни поранені російські солдати та офіцери надходили до шпиталів у регіонах, що межують з Україною, – переважно в Білгородську область, де поранених могли розподілити й у цивільні лікарні. У розпорядженні видання є документ, який підтверджує, що в білгородській лікарні №2 поранені окупанти лежали в реанімації на апаратах штучної вентиляції легень у «важкому» та «вкрай важкому» стані. Їх доставляли туди з численними осколковими та вогнепальними пораненнями.

Серед іншого вдалося з’ясувати, що для посилення медичного персоналу Федеральне медико-біологічне агентство почало відправляти до прикордонних російських регіонів своїх співробітників з усієї країни. Найбільш важко поранених переводять до центральних лікарень, наприклад, до Військово-медичної академії в Петербурзі. Проте, за словами джерела ВВС, лікарня виявилася не в усьому готовою до напливу поранених.

Так, дуже швидко клініки ВМА, розраховані більш ніж на 2,5 тисячі ліжок, виявилися переповнені. У перші три тижні війни не вистачало розчинів для крапельниць, харчування для годування через зонд та одноразових катетерів.

У квітні учасники чату «Допомога Z» у Viber збирали «індивідуальні пайки» для поранених, що лежать у смоленському 1586 військово-клінічному госпіталі. Крім того, у травні волонтери відправляли «за запитом» до шпиталю Білгородської області вентилятори та збирали гроші на холодильник. Продукти для поранених передавали до шпиталів Стрельни та Кронштадта під Петербургом.

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...