"Він, безумовно, дограється": Клімкін назвав мету газової війни, яку РФ веде проти Європи

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що Європа розуміє: їй слід відходити від «наркотичної залежності» від РФ у питанні газу, а російський диктатор Володимир Путін «грає в кішки-мишки». Про це він сказав у інтерв'ю, передають Патріоти України.

За словами дипломата, глава Кремля вважає себе «котом», але «безумовно, дограється». Запропоновані Єврокомісією -15% споживання газ — лише перший крок, переконаний він.

«Насправді це має дві мети. І гру в кішки-мишки — збільшувати постачання газу, відкривати його на 40%, як говорять у Москві, по Північному потоку-1, потім знову прикривати заслінку. Це приблизно те ж саме, що Москва тренувала у нас 2006, 2009 роках під час газових криз. Реально це шантаж: узяти за горло і залишити без тепла, головне — залишити промисловість без газу, а вона значною мірою в Німеччині та на півночі Італії залежна від поставок російського газу з дисконтом, із різними знижками», — сказав Клімкін.

Друга мета, на його думку, — вбити солідарність иіж країнами Заходу. Клімкін вважає, що розрахунок Путіна «дуже небезпечний», тому для цього потрібна «не тільки чітка стратегія, а й те, що називається воля, справжні „політичні яйця».

«Якщо зараз Європейський Союз це проведе, то бензоколонка припинить працювати і мафіозна компанія, яка нею керує, залишиться без грошей. Але для цього потрібно не пропетляти, а пройти наступні два роки», — наголосив ексглава МЗС.

Джерело: Радіо НВ

Росія змінила тактику: Експерт назвав ключові умови, за яких Україна зірве плани наступу ворога

субота, 20 квітень 2024, 7:50

Українці нададуть російським загарбникам "запрошення до пекла", якщо найближчим часом наша країна отримає від партнерів необхідну підтримку. Це американський пакет військової допомоги, чеська ініціатива із закупівлі та постачання боєприпасів, робота пр...

"Як тільки ви починаєте...": Київ має нестандартно реагувати на тактику Путіна, - швейцарський експерт

субота, 20 квітень 2024, 7:38

Відео з фронту свідчать про те, про що вже давно говорять військові експерти, Росія має проблеми з постачанням достатньої кількості матеріалів для війни в Україні, передають Патріоти України. На кадрах видно, як російські військові пересуваються прифро...