"Він для нас свідок та заявник": Зізнання Труби у Шустера про Портнова викликало скандал у студії (відео)

Роман Труба каже, що Портнов відвідує ДБР як ініціатор деяких кримінальних справ, якими воно займається.

Роман Труба. Фото: Укрінформ.

В ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" глава ДБР Роман Труба підтвердив, що Андрій Портнов є частим гостем в бюро, яким він керує. Директор ДБР не бачить в цьому нічого протизаконного. Більш того, Портнов як заявник і свідок по деяких справах, якими займаються місцеві слідчі, зобов'язаний тут бувати, передають Патріоти України.

Роман Труба каже, що Портнов відвідує ДБР як ініціатор деяких кримінальних справ, якими воно займається. При цьому директор ДБР нагадав, що законодавство передбачає кілька способів відкриття кримінальних проваджень, в тому числі і за заявами фізичних осіб. "Це можуть зробити за матеріалами проведених перевірок, коли ці матеріали представлять нам правоохоронні органи, це можуть зробити фізичні особи. Це також можуть зробити службові особи юридичних певних установ", - говорить Труба.

При цьому директор ухилився від прямої відповіді на запитання ведучого, чи з усіма ініціаторами кримінальних проваджень він зустрічається особисто. "Ініціатива з приводу зустрічі, вона виникає за бажанням. Я зустрічаюся з народними депутатами, я зустрічаюся з людьми, які цього хочуть. І я не бачу в цьому нічого поганого. Більш того, Андрій Портнов був не один раз в приміщенні ДБР, а наскільки я знаю, він був опитуваний слідчими в кримінальних провадженнях. І ще була велика кількість його відвідувань ДБР", - ухильно відповів Труба.

Він також досить розпливчасто відреагував на гнівну репліку журналістки Яніни Соколової, яка запитала, чому саме Портнов, який, на думку, журналістки, причетний до вбивств Небесної сотні, консультує його з питань розслідувань. Журналістка вважає таке тісне співробітництво ДБР з ним незрозумілим і обурливим. "Андрій Портнов для ДБР - це заявник, який звернувся з відповідними заявами, і після цього у нього є статус в кримінальних провадженнях. Це свідок. Для мене, для керівника правоохоронного органу, всі учасники рівні. Будь-хто, хто має бажання, може звертатися з приводу тих чи інших порушень, відповідно ДБР як правоохоронний орган буде реагувати на ці порушення", - відповів Роман Труба.

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...